Wat is hosting?

Hosting: je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord, maar weet niet helemaal wat het is en waarom het noodzakelijk is. In dit artikel vertellen we je graag wat hosting is en waarom je een hostingpartij nodig hebt voor je website.

Wat is hosting?

Hosting is het proces wat ervoor zorgt dat je website op het internet staat zodat mensen overal ter wereld ernaar toe kunnen gaan. Zonder hosting staat je website niet online en kan niemand ernaar toe gaan. Om ervoor te zorgen dat je website online staat, moet je hem hosten op een server van een hostingprovider, zoals GraphicGenie. Wij zorgen ervoor dat de website altijd online is, zodat mensen je altijd kunnen bereiken.

Is het mogelijk om zelf een website te hosten?

Ja, het is mogelijk om zelf een website te hosten, maar het is niet echt aan te raden voor de meeste mensen. Het betekent dat je een server moet hebben die altijd online is en de juiste software moet installeren om de website te laten werken. Dit kan behoorlijk technisch zijn en het kan ook duur zijn om je eigen server te beheren en te onderhouden. Bovendien moet je zelf zorgen voor updates en de beveiliging van de server. Dit kan veel tijd in beslag dat je liever je aan andere belangrijke zaken besteed.Voor de meeste mensen is het gemakkelijker en voordeliger om een website te hosten bij een hostingprovider, zoals GraphicGenie. Wij zorgen voor de servers en software en bieden vaak technische ondersteuning als je hulp nodig hebt. Bovendien zijn hostingproviders vaak goedkoper dan het zelf hosten van een website, omdat ze kosten kunnen delen over verschillende klanten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hosting?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een hostingprovider zoekt voor je website:

1. Welk type hosting heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten, zoals shared, VPS en dedicated hosting. Bepaal wat het beste is voor jouw website afhankelijk van wat je nodig hebt.

Bij GraphicGenie bieden wij Managed WordPress Hosting aan voor €15,95 per maand. Je bent er zeker van dat je server in Nederland staat en daat er voldoende capaciteit is voor jouw website. Daarnaast springen wij direct in bij problemen. Bekijk hier alle informatie over onze Managed WordPress Hosting.

2. Let op de opslag- en bandbreedtebeperkingen

Zorg dat je genoeg hebt om aan de behoeften van je website te voldoen. Als je te weinig hebt, kan dit leiden tot problemen met de laadtijd van de site en kan het ook betekenen dat je extra kosten moet betalen als je de limieten overschrijdt.

3. Vergelijk de kosten

Vergelijk de kosten van verschillende hostingproviders om te zien wat het beste aanbod is voor jouw website. Onthoud dat goedkopere hosting niet altijd de beste optie is; soms is het beter om iets meer te betalen voor betere prestaties en ondersteuning.

4. Technische ondersteuning

Zorg dat de hostingprovider technische ondersteuning biedt als je deze nodig hebt. Dit is vooral handig als je niet technisch onderlegd bent en hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met je website.

5. Uptime

Kies een hostingprovider met een hoge uptime, zodat je website zo min mogelijk offline is.

6. Beveiligingsmaatregelen

Zorg dat de hostingprovider beveiligingsmaatregelen heeft om je website te beschermen tegen cyberaanvallen en andere online bedreigingen.

Wat kost hosting?

De kosten van hosting voor een website kunnen sterk variëren van een paar euro per maand, naar honderden euro’s per maand. Het is vooral belangrijk dat je naast hosting ook goede support krijgt. Zeker wanneer je website gehackt is, plugins niet met elkaar samenwerken of de laadtijd van pagina’s traag is wil je zeker weten dat je altijd bij iemand terecht kunt.

Hosting bij GraphicGenie

Bij GraphicGenie hosten wij jouw website op onze eigen servers. Dan functioneert hij namelijk optimaal. We onderhouden de software, updaten WordPress en plugins, zorgen voor sterke beveiliging en maken regelmatige back-ups, dit noemen wij Managed hosting. We zijn altijd bereikbaar voor vragen en grijpen snel in als er iets misgaat. Oftewel: jij maakt je nergens zorgen over en je website draait gewoon goed. Bij ons kost hosting €15,95 per maand. Meer weten? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder!