Waarom kiezen voor website templates?

WordPress is veruit het populairste content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt voor het maken van websites en blogs. Elke dag worden er wereldwijd tienduizenden WordPress websites gecreëerd. Deze enorme populariteit is onder andere te danken aan het gebruik van templates. Wij leggen u hier uit waarom GraphicGenie in de meeste gevallen kiest voor WordPress templates en niet voor het zelf ontwerpen van websites.

Grote bedrijven kiezen vaker voor zelf ontworpen websites

Het is natuurlijk mogelijk om uw website van a tot z te laten ontwerpen. Maar daar hangt, vanzelfsprekend, een prijskaartje aan. Daarom zijn het vooral de grote bedrijven – met grote budgetten – die kiezen voor een op maat gemaakte website. Bij een website die speciaal wordt ontworpen, zijn meerdere mensen betrokken. Een designer maakt het ontwerp en een programmeur zorgt dat ervoor dat het design in een website wordt gegoten. Dit maakt dat het opleverproces relatief lang duurt.

De grootste nadelen van een eigen ontwerp

Als u kiest om uw website op maat te laten ontwerpen, kunt u tegen de volgende nadelen aanlopen:

  • Kostbaar. Zoals we hierboven al beschreven, is het laten ontwerpen van uw website redelijk kostbaar. Zeker in vergelijking met het gebruik van website templates.
  • Niet makkelijk aanpasbaar. Het design wordt speciaal voor u ontworpen. Aanpassingen aan het design zijn moeilijk door te voeren en zijn vaak duur. Een verandering aan het design kan consequenties hebben voor de rest van het design.
  • Een website is standaard niet responsive. Als u een website laat ontwerpen dan wordt deze ontworpen voor het beeldscherm. Wilt u dat uw website ook goed wordt getoond op mobiele telefoons en tablets? Dan moet dit apart worden ontworpen. En dat betekent extra kosten en tijd.

WordPress templates voor uw zakelijke website

Bij het gebruik van templates heeft u deze bovenstaande problemen niet. Als eerste is het voordeliger dan het laten maken van een compleet nieuw ontwerp. U bespaart al snel zo’n €1000. Daarnaast kunnen templates volledig worden aangepast. Ook als u wijzigingen wilt doorvoeren in het design. De WordPress templates zijn zo ontworpen dat ze volledig responsive zijn. Dus ook op een smartphone wordt uw website optimaal getoond.

Andere voordelen van website templates:

  • De website kan snel worden ontwikkeld en opgeleverd. Het is mogelijk dat uw website binnen een week online staat.
  • De templates zijn geoptimaliseerd voor Google.
  • Ondersteuning van Multi Language.
  • De templates blijven bij nieuwe WordPress-versies werken.
  • De templates zijn volledig aanpasbaar aan uw huisstijl, waardoor uw website niet lijkt op andere websites met hetzelfde template.

Nieuwe website samen met GraphicGenie

Een nadeel van het gebruik van website templates is dat er vaak ondersteuning nodig is bij de inrichting en aanpassing van de website. Daarnaast moeten er licentiekosten worden betaald voor een template. Deze twee nadelen zijn zo op te lossen door te kiezen voor een goede websitebouwer. Als u kiest voor GraphicGenie dan hebben wij al binnen enkele dagen een opzet voor uw nieuwe website klaar staan. De licentiekosten zijn verrekend binnen uw pakket, wel zo makkelijk.

Wilt u meer weten over WordPress templates en wat wij daarin kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie