Wat is SSL en welke voordelen heeft het?

Beveiliging van websites is tegenwoordig van essentieel belang. Aan de ene kant omdat er steeds meer virussen en hackers actief zijn, aan de andere kant omdat de belangen van gebruikers beschermd moeten worden. Vandaar dat steeds meer sites beveiligd worden met behulp van SSL-certificaten.

SSL

Secure Socket Layer zorgt ervoor dat kritische gegevens zoals namen, telefoonnummers, adressen en betaalgegevens versleuteld worden. Daardoor kunnen de gegevens alleen gelezen worden door degenen voor wie ze bestemd zijn. De meest directe manier om te zien of een site met SSL beveiligd is, is door de URL (het webadres) te bekijken: bij een beveiligde verbinding staat er ‘https://’ in plaats van ‘http://’.

Authenticatie

Een SSL-certificaat geeft gebruikers van jouw website de garantie dat jij bent wie je beweert te zijn en dat hun informatie veilig is.

Klantvertrouwen

Steeds meer mensen kopen online, maar ook steeds meer mensen zijn zich bewust van de risico’s en willen alleen zaken doen met websites die gegarandeerd veilig zijn. Met een SSL-certificaat laat je zien dat je de privacy en veiligheid van je klanten serieus neemt.

Online betalen

Om online betalingen via je site veilig te maken, heb je een SSL-certificaat nodig. Met een SSL-certificaat worden alle verstuurde gegevens, tussen de gebruiker en de website, versleuteld verzonden tussen de gebruiker en de website.

Hoger in Google

Google geeft beveiligde websites voorrang in de zoekresultaten. Websites die gebruik maken van een SSL-certificaat komen automatisch hoger in de resultaten dan websites die de verbinding tussen de gebruiker en de website niet versleutelen.

Wat kost een SSL?

De kosten van een SSL-certificaat hangen vooral af van wat je ermee wilt; voor een niet-publieke site zijn de kosten lager dan voor banken of overheidsinstellingen. Ook worden de kosten van een SSL-certificaat vaak lager als je dit voor een langere periode aanschaft. Het is verder vooral belangrijk om een SSL-certificaat van een vertrouwde partij (Gecertificeerde Autoriteit) aan te schaffen.

Wil je je site beveiligen met een SSL-certificaat?  Neem dan nu contact met ons op